martes, 19 de abril de 2011

4ª receita: PESTIÑOS

Que mellor que nesta Semana Santa para facer un doce típico como son os pestiños... Para facelos so necesitamos 1 vaso de aceite, un vaso de viño branco, 4 vasos de fariña, anís, a cáscara dunha laranxa e dun limón, o zume da laranxa, unha pizca de sal e azucre.





Poñemos a quentar o aceite nunha tixola coa cáscara de laranxa e de limón e unhas gotiñas de anís. Ao mesmo tempo fervemos o vaso de viño branco para evaporarlle o alcol. A continuación botamos nun bol 2 vasos de fariña, o viño branco e o sal, removemos ben. Añadimos outros 2 vasos de fariña e o aceite colado de forma intercalada, e o zume de laranxa. Amasamos todo moi ben e facemos boliñas. Ca axuda das mans extendemos as bolas ata que teñan unha forma mais ou menos ovalada. Despegamos a masa da superficie e unimos 2 dos extremos para dar a forma de lazo propia dos pestiños. Freimos os pestiños nunha tixola con aceite ben quente, deixámolas sobre papel absorbente e botámoslles azucre por enriba.

No hay comentarios:

Publicar un comentario