sábado, 27 de febrero de 2010

ORELLAS DE ENTROIDO


Aproveitando as festas de Entroido, no taller de cociña infantil fixemos unha das sobremesas típicas desta data: As ORELLAS.
Coma noutras ocasións, deixámosvos a receita para que probedes a facelas:
INGREDIENTES
2 ovos
A Casca dun limón
O zume dun limón
3 culleradas de aceite
3 culleradas de auga
3 culleradas de viño branco
1 cullerada de manteiga
1 cullerada pequena de sal
12 culleradas soperas de fariña
Azucre glass e canela en pó
PREPARACIÓN
Nun bol botamos todos os ingredientes anteriores agás a fariña e o azucre coa canela. Remexemos ben a mestura cun garfo e despois imos botando a fariña pouco a pouco mentres seguimos remexendo ata que se forme unha masa de bastante consistencia como para poder amasala coas mans. Unha vez feita a masa sacámola do bol e seguimos traballándoa coas mans enriba da encimera ou dunha mesa. Dividímola en cachiños, que despois estiraremos co rodete. Unha vez estirados os cachos de masa podemos fritilos en abundante aceite e como toque final mesturamos o azucre coa canela e botámolo enriba das orellas.


1 comentario:

  1. Como madre de dos alumnas de infantil, quiero felicitar al Colegio Sobrada por este Blog que nos permite ver a nuestros/as hijos/as con las manos en la masa (nunca mejor dicho). Tener la oportunidad de comprobar visualmente qué y cómo aprenden cada día en el aula es un privilegio al cual me sumo cada día para ver las novedades que vais colgando en la red. A pesar de no enviar más comentarios quiero reiterar mis felicitaciones y animaros a que sigáis manteniéndonos informados de esta forma tan lúdica. Por otra parte, a mis hijas les encanta verse en estos vídeos y se dan cuenta de que lo que hacen en el colegio es importante, de esta manera mejoran su autoestima y crece su motivación para aprender. Saludos.
    Sonia Mirón

    ResponderEliminar